Sayfalar

19 Mart 2015 Perşembe


Ve beyin koşarak uzaklaşır…

Hükümet yanlısı gazeteci ve yazarların olaylara bakış açısı son derece basittir. İyi olan her şey AKP’dendir. Kötü ise dış güçler, lobiler, paralel yapıdan… İzah edilemeyecek kadar trajik ise haktandır, fıtrattandır.


Bu düşünmeme sistematiği hemen her olayda tekrarlanır. Dolayısıyla hiç beyin kullanmadan uzun yıllar yaşayabilir ve mutlu olabilirsiniz.

Bu ahmaklık örgüsünün en güzel örneklerinden birisini Almanya’da yaşıyoruz.

Malumunuz Almanya’daki radikal gruplar 2 gündür Avrupa Merkez Bankası’nın uygulamalarını protesto etmek için kitlesel eylemler gerçekleştiriyor. Olaylar sırasında ciddi mal kaybı oldu. Ayrıca 350 kişi gözaltına alındı. 290 kişi yaralandı.

Ancak çok şükür bir kişi bile hayatını kaybetmedi!

Durumdan vazife çıkaran havuz medyası ve yazarları olayları hemen Gezi Parkı’na bağladı. Alman polisinin sert müdahalesini eleştirdi ve ‘Türkiye’yi eleştiriyorsunuz ama ucu size dokununca bakın nasıl hemen sertleşiyorsunuz?’ tadında cümleler çıkıverdi.

Herkesin anlayacağı bir dille anlatırsak Frankurt Olayları ile Gezi Parkı olayları arasında hiçbiri benzerlik yok. Neden mi?

Birincisi Alman polisi kimseyi öldürmedi. Gezi Parkı olayları sırasında ise 7 kişi polis tarafından öldürüldü.

İkincisi kimse tenha bir sokakta kahraman esnaflar tarafından tekme ve yumruklarla linç edilmedi. Eğer Frankurt esnafı da  Eskişehirdeki vatansever (!) esnaflar gibi ara sokaklarda adam öldürseydi. Evet, olaylar Gezi Parkı’na benzerdi. Kimse ölmediği için Frankurt Valisi çıkıp, “Ölen o arkadaşı polis değil, arkadaşları öldürmüş olabilir. Polisimize iftira atıyorlar” demedi.

Üçüncüsü Alman Başbakanı çıkıp, “Faiz lobisi ve dış güçler küresel güç olmamızı engellemek için bize komplo kuruyor. Halkın yüzde 50’sini göstericilerin üzerine saldırtmamak için zor tutuyorum” demedi.

Geçimini hükümetten sağlayan yazar ve gazeteci şeylerinin ‘Başörtülü bacımıza deri kıyafetli adamlar şeyetmiş’ bölümüne ise hiç değinmek istemiyorum.


Evet, İlber Hoca’nın dediği gibi cahillik büyük nimet.. Akıl ise 77 milyonluk bu dev tımarhanede size sadece yük oluyor…  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder