Sayfalar

21 Ocak 2015 Çarşamba


Karaalioğlu’nun son ‘Karar’ı

Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocak’tan üçlüsünün ‘Karar’ adını taşıyan bir gazete çıkarmak için kolları sıvadıkları haberi  medya dünyasına bomba gibi düştü. Bu haberi biraz tetkik ettim. Son derece ilginç bilgilere ulaştım. 

Halen NTV Grubu’nda son derece yüksek bir maaşla ‘Danışman’ olarak çalışan Karaalioğlu, projenin fikir babası olarak öne çıkıyor.

Karaalioğlu ekibinden birkaç arkadaşı aradım. Aldığım bilgilere göre ‘Karar’ bir basılı gazete olarak yayınlanmayacak. Yani bayilerden alıp, okuyamayacaksınız. Yani dijital bir gazete olacak.

İkinci olarak yeni gazete ya da portal için çok ciddi bir bütçe ayrılmış durumda. 2 milyon liralık bir bütçeyle yola çıkan ‘Karar’ dijital dünyanın tüm gereklerini yerine getirecek.

Masaüstü, mobil ve tablet versiyonları olacak. Güçlü bir yazar kadrosuyla yola çıkacak site için kimin finansman sağladığı ise şimdilik esrarını koruyor.

Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert muhalif iken iyi gazeteciler idi. Eğer söylendiği gibi yeni portal parti içi muhaliflerin sesi olacaksa yani Erdoğan’a meydan okuyacaksa bu ikilinin yıldızı yeniden parlayabilir.


Yok eski tas, eski hamam olursa sonucun daha önceki gibi hüsran olacağını sanırım söylemeye bile gerek yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder